бързи кредити онлайн

Бързи кредити за 15 минути, достъпи 24 часа на ден. Не губете време, кандидатствайте за кредит със един клик.

Избери размер на кредита

Използвайте кредитен калкулатор за да изчислите точно всички разходи.

Попълнете формата за кандидатстване

Въведете всички необходими данни за успешна регистрация.

Изчакайте кредитът да бъде преведен

Превеждането на кредита следва след успешно кандидатстване, понякога за 15 минути.

Европейска централна банка лихвен процент

Какво е лихвеният процент на Европейската централна банка?

Европейската централна банка (ЕЦБ) е главният инструмент за управление на паричната политика на Европейския съюз. Една от най-важните функции на ЕЦБ е да определя лихвения процент за еврозоната.

Лихвеният процент е цената на парите, която банките плащат на ЕЦБ за заемане на пари. Това е ключов инструмент за контролиране на инфлацията и стабилизиране на икономиката.

В момента лихвеният процент на ЕЦБ е на исторически ниско ниво от -0,5%. Това означава, че банките получават пари от ЕЦБ, а не плащат за заемане на пари.

Това е мярка за стимулиране на икономиката и насърчаване на заемите и инвестициите.

Лихвеният процент на ЕЦБ има голямо влияние върху икономиката на еврозоната. Когато ЕЦБ повиши лихвения процент, това води до по-високи разходи за заеми и кредити за потребителите и бизнеса.

Това може да намали търсенето и да намали инфлацията. Обратното е вярно, когато ЕЦБ намали лихвения процент, това може да насърчи заемите и да увеличи търсенето и инфлацията.

В период на криза, ЕЦБ може да реши да намали лихвения процент, за да стимулира икономиката и да насърчи заемите и инвестициите. Това може да помогне за поддържане на стабилността на финансовите пазари и да предотврати рецесия.

В заключение, лихвеният процент на ЕЦБ е важен инструмент за управление на паричната политика на еврозоната. Той има голямо влияние върху икономиката и може да бъде използван за стимулиране на икономическия растеж и борба с инфлацията.

Какви са последиците от промяна на лихвения процент на ЕЦБ?

Промяната на лихвения процент на Европейската централна банка (ЕЦБ) може да има значителни последици върху икономиката на еврозоната. Една от най-очевидните последици е върху разходите за заеми и кредити за потребителите и бизнеса. Когато ЕЦБ повиши лихвения процент, това води до по-високи разходи за заеми и кредити. Това може да намали търсенето и да намали инфлацията. Обратното е вярно, когато ЕЦБ намали лихвения процент, това може да насърчи заемите и да увеличи търсенето и инфлацията.

Промяната на лихвения процент на ЕЦБ може да има и други последици върху икономиката на еврозоната.

Например, когато лихвеният процент е нисък, това може да насърчи инвестициите и да увеличи икономическия растеж. От друга страна, когато лихвеният процент е висок, това може да намали инвестициите и да забави икономическия растеж.

Промяната на лихвения процент на ЕЦБ може да има и въздействие върху валутния курс на еврот. Когато ЕЦБ повиши лихвения процент, това може да направи еврот по-атрактивен за инвеститорите и да увеличи стойността му спрямо другите валути. Обратното е вярно, когато ЕЦБ намали лихвения процент, това може да направи еврот по-малко атрактивен за инвеститорите и да намали стойността му спрямо другите валути.

В края на краищата, промяната на лихвения процент на ЕЦБ може да има значителни последици върху икономиката на еврозоната. Това е един от най-важните инструменти за управление на паричната политика на Европейския съюз и трябва да се използва с голяма внимателност и прецизност.

Какво е решението на ЕЦБ относно лихвения процент в период на криза?

В период на криза, Европейската централна банка (ЕЦБ) може да реши да намали лихвения процент, за да стимулира икономиката и да насърчи заемите и инвестициите. Това може да помогне за поддържане на стабилността на финансовите пазари и да предотврати рецесия.

През 2020 година, ЕЦБ прие редица мерки за подпомагане на икономиката на еврозоната, която беше сериозно засегната от пандемията от COVID-19. Една от тези мерки беше намаляване на лихвения процент до исторически ниски нива от -0,5%. Това имаше за цел да насърчи заемите и инвестициите и да подпомогне икономическия растеж.

Освен това, ЕЦБ предостави и значителни количества налични пари на банките чрез програмата за кредитиране на целеви дейности (TLTRO).

Това имаше за цел да насърчи банките да предоставят заеми на малки и средни предприятия, които бяха сериозно засегнати от пандемията.

Въпреки тези мерки, икономиката на еврозоната все още се бори с последиците от пандемията. През 2021 година, ЕЦБ продължава да подпомага икономиката на еврозоната чрез намаляване на лихвения процент и предоставяне на налични пари на банките.

В заключение, Европейската централна банка (ЕЦБ) може да реши да намали лихвения процент в период на криза, за да стимулира икономиката и да насърчи заемите и инвестициите. През 2020 година, ЕЦБ прие редица мерки за подпомагане на икономиката на еврозоната, която беше сериозно засегната от пандемията от COVID-19. Въпреки тези мерки, икономиката на еврозоната все още се бори с последиците от пандемията и ЕЦБ продължава да подпомага икономиката чрез намаляване на лихвения процент и предоставяне на налични пари на банките.

Съобщения от доволни клиенти

Благодаря на бързо преведеният кредит. Никой освен вас не е искал да ми изплати парите. Вие сте най-простите, без усложнения. Много професионално. Убедихте ме, че сте най-добрите.

Емил Димитров, Пловдив

Това е най-лесният начин да стигнете до пари, когато имате проблем. Препоръчвам на всички които имат съмнения. Кандидатствах чрез мобилният си телефон и същият ден парите бяха преведени по сметката ми.

Красимир Георгиев, София

Много ме изненадахте с вашият професионален подход. Много сериозен и сигурен бизнес. Вече два пъти чрез вас съм взела кредит и отново бих, ако ми потрябва.

Марияна Спасова, Варна

FAQ

Често задавани въпроси за кредити

Какво е бърз кредит?
Бързи кредити и заеми са наименования за финансови услуги които вече няколко години присъстват на българския онлайн пазар. Под бързи кредити и заеми означават по-малки суми пари, които в повечето случаи се изплащат до максимум 12 месечни вноски.
До каква сума се изплащат кредитите?
Бързи кредити изплащаме в размер от 50 лв. до максимално 5000 лв.
Дали пенсионери могат да кандидатстват за бърз кредит?
Бързи кредити и заеми могат да бъдат поискани от всички лица, който имат редовен месечен доход по своята банкова сметка, включително и пенсионери.
Защо да кандидатствате за бърз кредит?
Хора с различни житейски истории и финансови ситуации кандидатстват за бърз кредит. Независимо дали сте на минус, трябва да платите просрочени задължения, стари сметки, медицински разходи или искате да си позволите пътуване и нов мобилен телефон. Бързите кредити и заеми ще ви улеснят да постигнете целта си.
faq