бързи кредити онлайн

Бързи кредити за 15 минути, достъпи 24 часа на ден. Не губете време, кандидатствайте за кредит със един клик.

Избери размер на кредита

Използвайте кредитен калкулатор за да изчислите точно всички разходи.

Попълнете формата за кандидатстване

Въведете всички необходими данни за успешна регистрация.

Изчакайте кредитът да бъде преведен

Превеждането на кредита следва след успешно кандидатстване, понякога за 15 минути.

Заем за жилище

Како да добиете заем за жилиште?

Како да добиете заем за жилиште?

Заем за жилиште е еден од најголемите финансиски обврски кои луѓето можат да ги имаат. Затоа, кога се одлучувате да земете заем за жилиште, потребно е да бидете многу внимателни и да направите добра процена на своите финансиски можност.

Првата работа која треба да ја направите е да го пронајдете најдобриот кредитен давател за вас.

Има многу банки и други финансиски институции кои нудат заеми за жилиште, затоа треба да направите добра процена на нивните услови и да изберете најдобрата понуда за вас.

Следно, потребно е да го процените својот финансиски статус. Колку пари имате на располагање и колку пари можете да платите месечно за вратување на заемот? Треба да бидете реални и да не се претоварувате со финансиски обврски.

Кога ќе го процените својот финансиски статус, треба да го подготвите својот кредитен досие.

Кредитниот досие е документ кој го прикажува вашето финансиско станување и историја на кредитирање. Тоа е многу важно за кредитните даватели, затоа што им помага да проценат вашата способност да го вратите заемот.

Кога ќе го подготвите својот кредитен досие, треба да го поднесете барањето за заем за жилиште.

Барањето треба да го вклучува вашите лични податоци, податоци за жилиштето и податоци за заемот.

Кога ќе го поднесете барањето, кредитниот давател ќе го процени и ќе ви даде одговор дали сте одобрени за заемот или не. Ако сте одобрени, треба да го потпишете договорот и да започнете со вратување на заемот.

Во заклучок, за да добиете заем за жилиште, треба да го процените својот финансиски статус, да го подготвите својот кредитен досие и да поднесете барање за заем. Треба да бидете внимателни и да изберете најдобриот кредитен давател за вас, за да не се претоварите со финансиски обврски.

Различни видови на заеми за жилиште

Различни видови на заеми за жилиште

Кога се одлучувате да земете заем за жилиште, има многу различни видови на заеми од кои можете да изберете. Секој вид на заем има свои предности и недостатоци, затоа треба да ги проучите сите опции пред да се одлучите за еден.

Еден од најпопуларните видови на заеми за жилиште е фиксен заем. Фиксниот заем има фиксна каматна стапка, што значи дека месечната рата ќе биде иста во текот на целата периода на заемот.

Ова е многу погодно за луѓе кои сакаат да знаат точно колку пари треба да платат секој месец.

Друг вид на заем за жилиште е варијабилен заем. Варијабилниот заем има променлива каматна стапка, што значи дека месечната рата може да се менува во текот на периодот на заемот. Ова е погодно за луѓе кои сакаат да имаат можност за промена на месечната рата во зависност од промените на каматната стапка.

Постојат и заеми со депозит.

Овој вид на заем вклучува депозит кој го давате на кредитниот давател како залог за заемот. Депозитот може да биде во големина на 10% до 20% од вредноста на жилиштето. Овој вид на заем е погоден за луѓе кои имаат доволно пари за да го платат депозитот и сакаат да имаат пониска каматна стапка.

Постојат и заеми со гаранција.

Овој вид на заем вклучува гаранција која ја дава некој друг за заемот. Гаранцијата може да биде во големина на 20% до 30% од вредноста на жилиштето. Овој вид на заем е погоден за луѓе кои немаат доволно пари за да платат депозит, но имаат некој друг кој може да им даде гаранција.

Во заклучок, кога се одлучувате за заем за жилиште, има многу различни видови на заеми од кои можете да изберете. Треба да ги проучите сите опции и да изберете најдобриот вид на заем за вас. Независно од тоа кој вид на заем ќе изберете, треба да бидете внимателни и да го процените својот финансиски статус пред да се одлучите да земете заем за жилиште.

Како да изберете најдобар заем за жилиште?

Како да изберете најдобар заем за жилиште?

Кога се одлучувате да земете заем за жилиште, треба да го изберете најдобриот заем за вас. Ова е многу важно, затоа што заемот за жилиште е еден од најголемите финансиски обврски кои луѓето можат да ги имаат.

Првата работа која треба да ја направите е да го процените својот финансиски статус. Колку пари имате на располагање и колку пари можете да платите месечно за вратување на заемот? Треба да бидете реални и да не се претоварувате со финансиски обврски.

Следно, треба да го проучите пазарот на заеми за жилиште. Има многу банки и други финансиски институции кои нудат заеми за жилиште, затоа треба да направите добра процена на нивните услови и да изберете најдобрата понуда за вас.

Кога го проучувате пазарот на заеми за жилиште, треба да ги споредите каматните стапки на различните заеми. Каматната стапка е многу важен фактор, затоа што тоа е колку пари ќе платите за заемот.

Треба да изберете заем со најниска каматна стапка, но и да проверите дали има скриени трошоци или други услови кои можат да влијаат на вкупната цена на заемот.

Постојат и други фактори кои треба да ги разгледате кога го избирате најдобриот заем за жилиште. Некои од нив вклучуваат големината на депозитот, периодот на заемот и условите за вратување на заемот.

Кога ќе го изберете најдобриот заем за жилиште, треба да го направите договорот со кредитниот давател.

Договорот треба да ги вклучува условите на заемот, каматната стапка, периодот на заемот и условите за вратување на заемот.

Во заклучок, за да изберете најдобар заем за жилиште, треба да го процените својот финансиски статус, да го проучите пазарот на заеми за жилиште и да ги споредите каматните стапки на различните заеми. Треба да бидете внимателни и да проверите дали има скриени трошоци или други услови кои можат да влијаат на вкупната цена на заемот. Кога ќе го изберете најдобриот заем за жилиште, треба да го направите договорот со кредитниот давател и да го започнете со вратување на заемот.

Съобщения от доволни клиенти

Благодаря на бързо преведеният кредит. Никой освен вас не е искал да ми изплати парите. Вие сте най-простите, без усложнения. Много професионално. Убедихте ме, че сте най-добрите.

Емил Димитров, Пловдив

Това е най-лесният начин да стигнете до пари, когато имате проблем. Препоръчвам на всички които имат съмнения. Кандидатствах чрез мобилният си телефон и същият ден парите бяха преведени по сметката ми.

Красимир Георгиев, София

Много ме изненадахте с вашият професионален подход. Много сериозен и сигурен бизнес. Вече два пъти чрез вас съм взела кредит и отново бих, ако ми потрябва.

Марияна Спасова, Варна

FAQ

Често задавани въпроси за кредити

Какво е бърз кредит?
Бързи кредити и заеми са наименования за финансови услуги които вече няколко години присъстват на българския онлайн пазар. Под бързи кредити и заеми означават по-малки суми пари, които в повечето случаи се изплащат до максимум 12 месечни вноски.
До каква сума се изплащат кредитите?
Бързи кредити изплащаме в размер от 50 лв. до максимално 5000 лв.
Дали пенсионери могат да кандидатстват за бърз кредит?
Бързи кредити и заеми могат да бъдат поискани от всички лица, който имат редовен месечен доход по своята банкова сметка, включително и пенсионери.
Защо да кандидатствате за бърз кредит?
Хора с различни житейски истории и финансови ситуации кандидатстват за бърз кредит. Независимо дали сте на минус, трябва да платите просрочени задължения, стари сметки, медицински разходи или искате да си позволите пътуване и нов мобилен телефон. Бързите кредити и заеми ще ви улеснят да постигнете целта си.
faq