бързи кредити онлайн

Бързи кредити за 15 минути, достъпи 24 часа на ден. Не губете време, кандидатствайте за кредит със един клик.

Избери размер на кредита

Използвайте кредитен калкулатор за да изчислите точно всички разходи.

Попълнете формата за кандидатстване

Въведете всички необходими данни за успешна регистрация.

Изчакайте кредитът да бъде преведен

Превеждането на кредита следва след успешно кандидатстване, понякога за 15 минути.

Изчисляване на законна лихва

Как се изчислява законната лихва при кредити?

Изчисляване на законна лихва при кредити

Когато си взимаме кредит, е важно да знаем как се изчислява законната лихва, за да можем да се предпазим от неблагоприятни ситуации при връщането на заема.

Законната лихва е тази, която се определя от законодателството и за която не може да се поиска възстановяване в по-висока сума от стойността на кредита.

Изчисляването на законната лихва при кредити се базира на основните характеристики на заема, като сумата, периода на заемане и годишната лихва. За да можем да определим общата сума на лихвите, трябва да умножим годишната лихва със сумата на кредита и периода на заемане, след което да разделим на 12 месеца.

Например, ако вземем кредит от 10 000 лева за период от 2 години при годишна лихва от 6%, тогава общата сума на лихвите ще бъде:

6% x 10 000 лева x 2 години = 1200 лева

1200 лева / 24 месеца = 50 лева месечно

Така ще знаем, че месечните ни разходи за лихви ще бъдат 50 лева, а общата сумата на лихвите ще бъде 1200 лева за целия период на заемане.

Важно е да се отбележи, че за някои видове кредити, като например ипотечни кредити, може да има други видове лихви, като променливи или фиксирани, които да допълнително усложнят изчисляването на общата сума на лихвите.

В заключение, знанието за изчисляване на законната лихва при кредити е от изключителна важност, за да можем да контролираме месечните си разходи и да избегнем ненужни финансови усложнения.

Изчисляване на законната лихва при забавени плащания

Ако не успеем да платим вноската по кредита в срок, ще се наложи да платим законна лихва при забавени плащания. Това е допълнителна сума, която се добавя към оставащата ни сума на кредита и трябва да я платим за периода на забавянето.

Законната лихва при забавени плащания се изчислява според годишната лихва на кредита и периода на забавянето.

Обикновено банките пресмятат лихвата за всеки ден на забавянето. Така ще знаем колко сума трябва да платим за лихви за всеки ден на забавянето.

Например, ако имаме кредит от 10 000 лева с годишна лихва от 6% и забавим вноската си с 10 дни, то ще трябва да платим законна лихва за този период, която ще бъде:

6% / 365 дни = 0,016% дневна лихва
0,016% x 10 000 лева = 1,6 лева дневна лихва
1,6 лева x 10 дни = 16 лева законна лихва

Така ще знаем, че трябва да платим допълнителните 16 лева за забавената вноска.

За да избегнем такива неприятности, е важно да се погрижим за плащането на вноските в срок. Ако имаме затруднения, можем да се свържем с банката и да договорим отлагане на плащането или друга подходяща алтернатива.

В заключение, знанието за изчисляване на законната лихва при забавени плащания е от изключителна важност, за да можем да избегнем ненужни разходи и финансови трудности.

Как да изчислим законната лихва при спестовни сметки?

Когато спестяваме пари на спестовна сметка, е важно да знаем как да изчислим законната лихва, която ще получим в края на периода на спестяване. Това е допълнителна сума, която банката ни изплаща за нашето спестяване и е важна част от нашите финансови планове.

Законната лихва при спестовни сметки се изчислява въз основа на годишната лихва на сметката и периода на спестяване.

Обикновено банките пресмятат лихвата за целия период на спестяване и я изплащат в края на периода. Така ще знаем колко допълнителна сума ще получим за нашето спестяване.

Например, ако имаме спестовна сметка с годишна лихва от 3% и спестяваме 10 000 лева за период от 2 години, то законната лихва, която ще получим в края на периода, ще бъде:

3% x 10 000 лева x 2 години = 600 лева законна лихва

Така ще знаем, че ще получим допълнителните 600 лева за нашето спестяване в края на периода.

Важно е да се отбележи, че при някои видове спестовни сметки може да има други условия за изплащане на лихвите, като например условия за минимален баланс или дължина на периода на спестяване.

В заключение, знанието за изчисляване на законната лихва при спестовни сметки е от изключителна важност, за да можем да планираме нашите финансови средства по ефективен начин. Така можем да изберем най-подходящата спестовна сметка и да използваме всички предимства от нашето спестяване.

Съобщения от доволни клиенти

Благодаря на бързо преведеният кредит. Никой освен вас не е искал да ми изплати парите. Вие сте най-простите, без усложнения. Много професионално. Убедихте ме, че сте най-добрите.

Емил Димитров, Пловдив

Това е най-лесният начин да стигнете до пари, когато имате проблем. Препоръчвам на всички които имат съмнения. Кандидатствах чрез мобилният си телефон и същият ден парите бяха преведени по сметката ми.

Красимир Георгиев, София

Много ме изненадахте с вашият професионален подход. Много сериозен и сигурен бизнес. Вече два пъти чрез вас съм взела кредит и отново бих, ако ми потрябва.

Марияна Спасова, Варна

FAQ

Често задавани въпроси за кредити

Какво е бърз кредит?
Бързи кредити и заеми са наименования за финансови услуги които вече няколко години присъстват на българския онлайн пазар. Под бързи кредити и заеми означават по-малки суми пари, които в повечето случаи се изплащат до максимум 12 месечни вноски.
До каква сума се изплащат кредитите?
Бързи кредити изплащаме в размер от 50 лв. до максимално 5000 лв.
Дали пенсионери могат да кандидатстват за бърз кредит?
Бързи кредити и заеми могат да бъдат поискани от всички лица, който имат редовен месечен доход по своята банкова сметка, включително и пенсионери.
Защо да кандидатствате за бърз кредит?
Хора с различни житейски истории и финансови ситуации кандидатстват за бърз кредит. Независимо дали сте на минус, трябва да платите просрочени задължения, стари сметки, медицински разходи или искате да си позволите пътуване и нов мобилен телефон. Бързите кредити и заеми ще ви улеснят да постигнете целта си.
faq