бързи кредити онлайн

Бързи кредити за 15 минути, достъпи 24 часа на ден. Не губете време, кандидатствайте за кредит със един клик.

Избери размер на кредита

Използвайте кредитен калкулатор за да изчислите точно всички разходи.

Попълнете формата за кандидатстване

Въведете всички необходими данни за успешна регистрация.

Изчакайте кредитът да бъде преведен

Превеждането на кредита следва след успешно кандидатстване, понякога за 15 минути.

Какво е ипотечен кредит

Какво е ипотечен кредит и како функционира?

Ипотечен кредит е вид на заем кој што се добива против недвижнина. Овој вид на кредит е најчесто користен за купување на имот, но може да се користи и за други цели. Кога ќе земете ипотечен кредит, банката ќе ви даде пари, а вие ќе морате да го вратите заемот со камати во рок од неколку години.

Ипотечниот кредит функционира така што банката ќе ви даде пари, а вие ќе морате да ја заложите недвижнината како гаранција дека ќе го вратите заемот. Ако не го вратите заемот, банката има право да ја продаде недвижнината за да го покрие својот губиток.

Кога ќе земете ипотечен кредит, ќе треба да платите камата на заемот.

Каматата може да биде фиксна или варијабилна. Фиксната камата е кога каматната стапка е иста во целиот период на заемот, додека варијабилната камата може да се менува во зависност од трендовите на пазарот.

Ипотечниот кредит може да биде долгорочен или краткорочен.

Долгорочниот кредит може да трае и до 30 години, додека краткорочниот кредит може да трае само неколку години.

Ипотечниот кредит е одличен начин да се купи недвижнина, но треба да бидете внимателни при изборот на кредитот. Важно е да се уверите дека ќе можете да го вратите заемот во рокот што ви е даден и да го изберете кредитот со најдобри услови за вас.

Како да изберете најдобар ипотечен кредит за вас?

Кога ќе одлучите да земете ипотечен кредит, важно е да го изберете најдобриот кредит за вас. Оваа одлука може да биде тешка, бидејќи има многу банки и кредитни институции кои што нудат ипотечни кредити. Во продолжение, ќе ви дадеме неколку совети за тоа како да изберете најдобар ипотечен кредит за вас.

Прво, треба да го проучите пазарот на кредити.

Истражете ги различните кредитни институции и банки и споредете ги нивните услови за кредитирање.

Погледнете ги каматните стапки, трошоците за обработка на кредитот, условите за враќање на заемот и други услови.

Второ, треба да го процените својот буџет.

Пресметајте колку пари можете да платите месечно за враќање на заемот. Ова ќе ви помогне да одлучите колку пари можете да заемете и колку долго време ќе ви треба да го вратите заемот.

Трето, треба да го процените својот кредитен ризик.

Банките ќе го проценат вашиот кредитен ризик пред да ви дадат ипотечен кредит. Ова значи дека ќе го проценат вашиот кредитен рекорд, доходите и други фактори. Ако имате лош кредитен рекорд или ниски доходи, можеби ќе имате тешкотии да го добиете ипотечниот кредит.

Четврто, треба да го процените типот на ипотечен кредит.

Ипотечните кредити можат да бидат фиксни или варијабилни.

Фиксните каматни стапки се стабилни и не се менуваат, додека варијабилните каматни стапки можат да се менуваат во зависност од трендовите на пазарот.

Конечно, треба да го процените сервисот на банката.

Ипотечниот кредит е долгорочен заем, па е важно да го изберете кредитот од банка која што ќе ви нуди добар сервис. Погледнете ги услугите на банката, како што се онлајн банкарството, услугите за клиенти и други услуги.

Со овие совети, треба да можете да изберете најдобар ипотечен кредит за вас. Но, пред да го потпишете договорот, внимателно прочитајте ги условите и уверете се дека ги разбирате сите услови.

Како да се подготвите за ипотечен кредит и да го добиете со најдобри услови?

Подготвата за ипотечен кредит може да биде долг и комплициран процес, но со правилната подготовка, можете да го добиете кредитот со најдобри услови. Во продолжение, ќе ви дадеме неколку совети за тоа како да се подготвите за ипотечен кредит и да го добиете со најдобри услови.

Прво, треба да го процените својот кредитен рекорд.

Банките ќе го проценат вашиот кредитен рекорд пред да ви дадат ипотечен кредит.

Ова значи дека треба да го проверите својот кредитен рекорд и да го поправите секоја грешка.

Второ, треба да го процените својот буџет.

Пресметајте колку пари можете да платите месечно за враќање на заемот. Ова ќе ви помогне да одлучите колку пари можете да заемете и колку долго време ќе ви треба да го вратите заемот.

Трето, треба да го подготвите документите.

Банките ќе ви бараат да им донесете документи за да го проценат вашиот кредитен ризик. Ова може да вклучува докази за доходите, докази за имотот и други документи.

Четврто, треба да го процените имотот.

Ако купувате имот со ипотечен кредит, треба да го процените имотот.

Ова ќе ви помогне да одредите колку пари може да заемете и колку пари ќе треба да платите за да го купите имотот.

Конечно, треба да го процените кредитниот ризик.

Банките ќе го проценат вашиот кредитен ризик пред да ви дадат ипотечен кредит. Ова значи дека треба да го процените својот кредитен ризик и да го подобрите ако е потребно.

Со овие совети, треба да можете да се подготвите за ипотечен кредит и да го добиете со најдобри услови. Но, пред да го потпишете договорот, внимателно прочитајте ги условите и уверете се дека ги разбирате сите услови.

Съобщения от доволни клиенти

Благодаря на бързо преведеният кредит. Никой освен вас не е искал да ми изплати парите. Вие сте най-простите, без усложнения. Много професионално. Убедихте ме, че сте най-добрите.

Емил Димитров, Пловдив

Това е най-лесният начин да стигнете до пари, когато имате проблем. Препоръчвам на всички които имат съмнения. Кандидатствах чрез мобилният си телефон и същият ден парите бяха преведени по сметката ми.

Красимир Георгиев, София

Много ме изненадахте с вашият професионален подход. Много сериозен и сигурен бизнес. Вече два пъти чрез вас съм взела кредит и отново бих, ако ми потрябва.

Марияна Спасова, Варна

FAQ

Често задавани въпроси за кредити

Какво е бърз кредит?
Бързи кредити и заеми са наименования за финансови услуги които вече няколко години присъстват на българския онлайн пазар. Под бързи кредити и заеми означават по-малки суми пари, които в повечето случаи се изплащат до максимум 12 месечни вноски.
До каква сума се изплащат кредитите?
Бързи кредити изплащаме в размер от 50 лв. до максимално 5000 лв.
Дали пенсионери могат да кандидатстват за бърз кредит?
Бързи кредити и заеми могат да бъдат поискани от всички лица, който имат редовен месечен доход по своята банкова сметка, включително и пенсионери.
Защо да кандидатствате за бърз кредит?
Хора с различни житейски истории и финансови ситуации кандидатстват за бърз кредит. Независимо дали сте на минус, трябва да платите просрочени задължения, стари сметки, медицински разходи или искате да си позволите пътуване и нов мобилен телефон. Бързите кредити и заеми ще ви улеснят да постигнете целта си.
faq