бързи кредити онлайн

Бързи кредити за 15 минути, достъпи 24 часа на ден. Не губете време, кандидатствайте за кредит със един клик.

Избери размер на кредита

Използвайте кредитен калкулатор за да изчислите точно всички разходи.

Попълнете формата за кандидатстване

Въведете всички необходими данни за успешна регистрация.

Изчакайте кредитът да бъде преведен

Превеждането на кредита следва след успешно кандидатстване, понякога за 15 минути.

Кредит на фирма

Како да добиете кредит на фирма?

Како да добиете кредит на фирма?

Кредитот на фирма може да биде одличен начин за финансиска помош за вашата компанија. Но, како да го добиете кредитот на фирма? Прво, треба да го проучите пазарот и да пронајдете најдобрите опции за кредитирање на вашата фирма. Потоа, треба да го подготвите вашето бизнис план и да го припремите вашето финансиско статусно извештаје. Ова ќе ви помогне да го докажете вашата способност да го вратите кредитот на фирма.

Кога ќе го подготвите вашето бизнис план, треба да го вклучите следното: вашата мисија и визија, вашите производи или услуги, вашата целна пазарна група, вашата конкуренција, вашата маркетинг стратегија, вашата оперативна стратегија и вашата финансиска проекција. Ова ќе го докаже на кредиторите дека имате добро планиран бизнис и дека сте способни да го вратите кредитот на фирма.

Кога ќе го припремите вашето финансиско статусно извештаје, треба да го вклучите следното: вашите финансиски извештаи за последните три години, вашите тековни финансиски податоци, вашите долгови и вашите активи.

Ова ќе го докаже на кредиторите дека имате стабилна финансиска состојба и дека сте способни да го вратите кредитот на фирма.

Кога ќе го имате вашето бизнис план и вашето финансиско статусно извештаје, треба да го пронајдете најдобриот кредитор за вашата фирма. Можете да го проучите пазарот и да пронајдете најдобрите опции за кредитирање на вашата фирма. Можете да го контактирате кредиторот и да го пратите вашето бизнис план и вашето финансиско статусно извештаје. Кредиторот ќе ги процени вашите податоци и ќе ви даде одговор за кредитот на фирма.

Во заклучок, добивањето на кредит на фирма може да биде одличен начин за финансиска помош за вашата компанија. Но, треба да го проучите пазарот, да го подготвите вашето бизнис план и вашето финансиско статусно извештаје и да го пронајдете најдобриот кредитор за вашата фирма.

Кои се најдобрите опции за кредит на фирма?

Кои се најдобрите опции за кредит на фирма?

Кога станува збор за кредит на фирма, постојат многу опции на располагање. Но, кои се најдобрите опции за кредит на фирма? Еве неколку опции кои можат да ви помогнат да го финансирате вашето бизнис.

Првата опција е банкарски кредит. Банките обично имаат најнизки каматни стапки и најдобри услови за кредитирање на фирми.

Но, за да го добиете кредитот на фирма од банката, треба да го имате добро подготвен бизнис план и финансиско статусно извештаје.

Втората опција е кредит од микрофинансиски институции. Овие институции обично имаат помалку услови за кредитирање на фирми и можат да бидат одлична опција за мали бизниси. Но, каматните стапки можат да бидат повисоки од банкарските кредити.

Третата опција е кредит од инвеститори.

Инвеститорите можат да бидат одлична опција за стартап компании или за компании кои имаат иновативни производи или услуги. Но, кредитите од инвеститорите обично имаат повисоки каматни стапки и можат да бидат повеќе ризични од банкарските кредити.

Четвртата опција е кредит од грантови. Грантовите можат да бидат одлична опција за компании кои имаат социјална или еколошка компонента во нивната работа.

Грантовите обично не се враќаат и не имаат каматни стапки, но процесот на добивање на грант може да биде долг и комплициран.

Во заклучок, кога станува збор за кредит на фирма, има многу опции на располагање. Банкарските кредити, кредитите од микрофинансиски институции, кредитите од инвеститори и грантовите се само некои од опциите кои можат да ви помогнат да го финансирате вашето бизнис. Но, треба да ги проучите сите опции и да го изберете најдобриот кредит за вашата фирма.

Како да го управувате кредитот на фирма?

Како да го управувате кредитот на фирма?

Кога ќе го добиете кредитот на фирма, следниот чекор е да го управувате правилно. Управувањето на кредитот на фирма е важно за да го вратите кредитот и да го одржите вашето бизнис финансиски стабилно.

Прво, треба да го планирате вашето враќање на кредитот. Треба да го знаете вашето месечно ратиште и да го планирате вашето бизнис финансиски за да го вратите кредитот на време.

Ако не го вратите кредитот на време, може да имате проблеми со кредитната историја и да имате тешкотии да добиете кредити во иднина.

Второ, треба да го следите вашето финансиско статусно извештаје. Треба да го следите вашето тековно финансиско статусно извештаје и да го споредувате со вашето планирано финансиско статусно извештаје. Ова ќе ви помогне да го следите вашето финансиско состојба и да го планирате вашето враќање на кредитот.

Трето, треба да го користите кредитот на фирма за правилни цели.

Кредитот на фирма треба да се користи за инвестиции во вашата компанија, за плаќање на долгови или за покривање на тековни трошоци. Но, не треба да го користите кредитот на фирма за лични трошоци или за несоодветни цели.

Четврто, треба да го комуницирате со кредиторот. Ако имате проблеми со враќањето на кредитот, треба да го контактирате кредиторот и да го објасните вашата ситуација.

Кредиторот може да ви помогне да го решите проблемот и да го избегнете негативниот ефект на кредитната историја.

Во заклучок, управувањето на кредитот на фирма е важно за вашето бизнис финансиски стабилност. Треба да го планирате вашето враќање на кредитот, да го следите вашето финансиско статусно извештаје, да го користите кредитот на фирма за правилни цели и да го комуницирате со кредиторот. Ова ќе ви помогне да го вратите кредитот на време и да го одржите вашето бизнис финансиски стабилно.

Съобщения от доволни клиенти

Благодаря на бързо преведеният кредит. Никой освен вас не е искал да ми изплати парите. Вие сте най-простите, без усложнения. Много професионално. Убедихте ме, че сте най-добрите.

Емил Димитров, Пловдив

Това е най-лесният начин да стигнете до пари, когато имате проблем. Препоръчвам на всички които имат съмнения. Кандидатствах чрез мобилният си телефон и същият ден парите бяха преведени по сметката ми.

Красимир Георгиев, София

Много ме изненадахте с вашият професионален подход. Много сериозен и сигурен бизнес. Вече два пъти чрез вас съм взела кредит и отново бих, ако ми потрябва.

Марияна Спасова, Варна

FAQ

Често задавани въпроси за кредити

Какво е бърз кредит?
Бързи кредити и заеми са наименования за финансови услуги които вече няколко години присъстват на българския онлайн пазар. Под бързи кредити и заеми означават по-малки суми пари, които в повечето случаи се изплащат до максимум 12 месечни вноски.
До каква сума се изплащат кредитите?
Бързи кредити изплащаме в размер от 50 лв. до максимално 5000 лв.
Дали пенсионери могат да кандидатстват за бърз кредит?
Бързи кредити и заеми могат да бъдат поискани от всички лица, който имат редовен месечен доход по своята банкова сметка, включително и пенсионери.
Защо да кандидатствате за бърз кредит?
Хора с различни житейски истории и финансови ситуации кандидатстват за бърз кредит. Независимо дали сте на минус, трябва да платите просрочени задължения, стари сметки, медицински разходи или искате да си позволите пътуване и нов мобилен телефон. Бързите кредити и заеми ще ви улеснят да постигнете целта си.
faq