бързи кредити онлайн

Бързи кредити за 15 минути, достъпи 24 часа на ден. Не губете време, кандидатствайте за кредит със един клик.

Избери размер на кредита

Използвайте кредитен калкулатор за да изчислите точно всички разходи.

Попълнете формата за кандидатстване

Въведете всички необходими данни за успешна регистрация.

Изчакайте кредитът да бъде преведен

Превеждането на кредита следва след успешно кандидатстване, понякога за 15 минути.

Кредит от частно лице

Како да добиете кредит од приватно лице?

Како да добиете кредит од приватно лице?

Кога станува збор за кредити, најчесто прво што ни паѓа на памет е да се обратиме кај банките. Меѓутоа, постои и друга опција – кредитите од приватни лица. Оваа опција може да биде многу погодна за луѓе кои не можат да ги исполнат условите за кредитирање кај банките или кои бараат помалку формален пристап.

Првиот чекор за добивање на кредит од приватно лице е да го пронајдете правилното лице. Ова може да биде пријател, роднина, колега или некој друг познаник кој е спремен да ви помогне. Исто така, може да го пронајдете правилното лице преку онлајн платформи за кредитирање од приватни лица.

Откако ќе го пронајдете правилното лице, следниот чекор е да се договорите за условите на кредитот.

Ова вклучува износот на кредитот, каматната стапка, рокот на отплата и други услови кои можат да бидат важни за вас и за кредитодавачот.

Откако ќе се договорите за условите, следниот чекор е да се направи писмен договор. Ова е многу важно, бидејќи ќе го заштити вас и кредитодавачот од можни проблеми во иднина. Договорот треба да ги содржи условите на кредитот, како и датумите на отплата.

Кога ќе го добиете кредитот, треба да го користите соодветно и да го вратите во договорениот рок. Кредитите од приватни лица можат да бидат многу корисни, но исто така можат да бидат и ризични. Затоа е важно да се договорите за правилните услови и да го користите кредитот соодветно.

Предности и недостатоци на кредитите од приватни лица

Предности и недостатоци на кредитите од приватни лица

Кредитите од приватни лица можат да бидат многу погодни за луѓе кои не можат да ги исполнат условите за кредитирање кај банките или кои бараат помалку формален пристап. Меѓутоа, како и секоја друга опција за кредитирање, кредитите од приватни лица имаат свои предности и недостатоци.

Една од главните предности на кредитите од приватни лица е дека можат да бидат многу погодни за луѓе со лош кредитен рекорд. Кредитодавачите од банките често ги одбиваат апликациите на луѓе со лош кредитен рекорд, но приватните кредитодавачи можат да бидат пофлексибилни во овој случај.

Друга предност на кредитите од приватни лица е дека можат да бидат многу брзи и едноставни за добивање. Кога аплицирате за кредит кај банката, процесот може да биде многу долг и комплициран. Со кредитите од приватни лица, процесот може да биде многу помалку формален и да се заврши многу побрзо.

Сепак, кредитите од приватни лица имаат и неколку недостатоци.

Еден од главните недостатоци е дека каматните стапки можат да бидат многу повисоки од тие на банките. Ова може да значи дека ќе платите повеќе пари во долгорочен период.

Друг недостаток на кредитите од приватни лица е дека можат да бидат многу ризични. Кога заемате пари од приватно лице, нема гаранција дека ќе ги вратите во договорениот рок. Ова може да доведе до проблеми со кредитодавачот и да го уништи вашето пријателство или однос со нив.

Во заклучок, кредитите од приватни лица можат да бидат многу погодни за луѓе кои не можат да ги исполнат условите за кредитирање кај банките или кои бараат помалку формален пристап. Сепак, пред да одлучите да земете кредит од приватно лице, треба да ги разгледате сите предности и недостатоци и да се договорите за правилните услови.

Како да избегнете проблеми со кредитите од приватни лица?

Како да избегнете проблеми со кредитите од приватни лица?

Кредитите од приватни лица можат да бидат многу погодни за луѓе кои не можат да ги исполнат условите за кредитирање кај банките или кои бараат помалку формален пристап. Сепак, како и секоја друга опција за кредитирање, кредитите од приватни лица можат да бидат ризични. Затоа, еве неколку совети за тоа како да избегнете проблеми со кредитите од приватни лица.

Првиот совет е да го пронајдете правилното лице.

Кога заемате пари од приватно лице, важно е да го познавате добро кредитодавачот. Не заемајте пари од некој кого го познавате само површно или кого сте го запознале на интернет. Исто така, проверете го кредитниот рекорд на кредитодавачот пред да земете кредит.

Вториот совет е да се договорите за правилните услови. Кога се договарате за условите на кредитот, важно е да ги разгледате сите детали и да се договорите за правилните услови.

Ова вклучува износот на кредитот, каматната стапка, рокот на отплата и други услови кои можат да бидат важни за вас и за кредитодавачот.

Третиот совет е да направите писмен договор. Кога заемате пари од приватно лице, важно е да направите писмен договор. Ова ќе го заштити вас и кредитодавачот од можни проблеми во иднина.

Договорот треба да ги содржи условите на кредитот, како и датумите на отплата.

Четвртиот совет е да го користите кредитот соодветно. Кога ќе го добиете кредитот, треба да го користите соодветно и да го вратите во договорениот рок. Не треба да го користите кредитот за нешто што не е неопходно или што не можете да си го дозволите.

Во заклучок, кредитите од приватни лица можат да бидат многу погодни за луѓе кои не можат да ги исполнат условите за кредитирање кај банките или кои бараат помалку формален пристап. Сепак, за да избегнете проблеми со кредитите од приватни лица, треба да го пронајдете правилното лице, да се договорите за правилните услови, да направите писмен договор и да го користите кредитот соодветно.

Съобщения от доволни клиенти

Благодаря на бързо преведеният кредит. Никой освен вас не е искал да ми изплати парите. Вие сте най-простите, без усложнения. Много професионално. Убедихте ме, че сте най-добрите.

Емил Димитров, Пловдив

Това е най-лесният начин да стигнете до пари, когато имате проблем. Препоръчвам на всички които имат съмнения. Кандидатствах чрез мобилният си телефон и същият ден парите бяха преведени по сметката ми.

Красимир Георгиев, София

Много ме изненадахте с вашият професионален подход. Много сериозен и сигурен бизнес. Вече два пъти чрез вас съм взела кредит и отново бих, ако ми потрябва.

Марияна Спасова, Варна

FAQ

Често задавани въпроси за кредити

Какво е бърз кредит?
Бързи кредити и заеми са наименования за финансови услуги които вече няколко години присъстват на българския онлайн пазар. Под бързи кредити и заеми означават по-малки суми пари, които в повечето случаи се изплащат до максимум 12 месечни вноски.
До каква сума се изплащат кредитите?
Бързи кредити изплащаме в размер от 50 лв. до максимално 5000 лв.
Дали пенсионери могат да кандидатстват за бърз кредит?
Бързи кредити и заеми могат да бъдат поискани от всички лица, който имат редовен месечен доход по своята банкова сметка, включително и пенсионери.
Защо да кандидатствате за бърз кредит?
Хора с различни житейски истории и финансови ситуации кандидатстват за бърз кредит. Независимо дали сте на минус, трябва да платите просрочени задължения, стари сметки, медицински разходи или искате да си позволите пътуване и нов мобилен телефон. Бързите кредити и заеми ще ви улеснят да постигнете целта си.
faq