бързи кредити онлайн

Бързи кредити за 15 минути, достъпи 24 часа на ден. Не губете време, кандидатствайте за кредит със един клик.

Избери размер на кредита

Използвайте кредитен калкулатор за да изчислите точно всички разходи.

Попълнете формата за кандидатстване

Въведете всички необходими данни за успешна регистрация.

Изчакайте кредитът да бъде преведен

Превеждането на кредита следва след успешно кандидатстване, понякога за 15 минути.

Лизинг

Основни принципи на лизинга

Лизингът е една от най-популярните форми на финансиране в съвременния бизнес. Той предоставя възможност на компаниите да използват активи, като оборудване, машини или превозни средства, без да ги притежават напълно. Вместо да ги закупят, компаниите могат да ги наемат за определен период от време срещу плащане на месечен наем.

Един от основните принципи на лизинга е, че активът остава собственост на лизингодателя, който го предоставя на наемателя.

Това означава, че наемателят не притежава активът и не го включва в своята счетоводна стойност. Така, лизингът позволява на компаниите да използват активи, без да ги задължава да ги включват в своя баланс, което може да има положителни ефекти върху финансовите показатели на компанията.

Още един важен принцип на лизинга е фиксирането на месечните вноски. При лизинга, наемателят плаща месечен наем за използването на активът.

Тази сума е предварително договорена и остава постоянна през целия период на лизинга. Това позволява на компаниите да планират своите разходи и да ги включат в бюджета си без риск от внезапни промени.

Лизингът също така предлага гъвкавост на компаниите. Те могат да променят или обновят активите си по-лесно, без да се нуждаят от големи инвестиции за закупуване на нови.

Това е особено полезно при бързо развиващи се индустрии, където технологичните промени са често срещани.

В заключение, лизингът е ефективен финансов инструмент, който позволява на компаниите да използват активи без да ги притежават напълно. Основните принципи на лизинга са свързани със запазването на собствеността върху активите от страна на лизингодателя, фиксирането на месечните вноски и гъвкавостта в промяната на активите. Лизингът е полезен инструмент за компаниите, които желаят да планират своите разходи и да използват съвременни активи без значителни инвестиции.

Дефиниция и същност на лизинга

Лизингът е финансов инструмент, който позволява на компаниите да използват активи, без да ги притежават напълно. Той представлява договор между лизингодателя (собственика на активите) и наемателя (компанията), където лизингодателят предоставя активите за определен период от време, а наемателят плаща месечен наем. Така, наемателят може да използва активите, като ги заплаща постепенно, без да трябва да ги закупува с голяма сума пари.

Същността на лизинга се състои в предоставянето на финансова гъвкавост на компаниите. Те могат да използват необходимите активи, без да се задлъжават с големи кредити или да изразходват голяма част от своите собствени финансови ресурси. Лизингът предоставя възможност за финансиране на различни видове активи, като оборудване, машини, превозни средства, недвижими имоти и дори софтуер.

Важно е да се отбележи, че лизингът не е само финансов инструмент, но и бизнес модел.

Той позволява на компаниите да се концентрират върху своите основни дейности, като по този начин избягват административни и оперативни задачи, свързани с притежаването и управлението на активите. Наемателят се осигурява с модерни активи чрез финансова наемна сделка, която позволява обновяване или замяна на активите по време на договорения период.

В заключение, лизингът е финансов инструмент, който предоставя възможност на компаниите да използват активи, без да ги закупуват напълно. Финансовата гъвкавост и възможността за фокусиране върху основните дейности на компанията се предоставят чрез лизинга. Той е подходящ за различни видове активи и предлага възможност за обновяване или замяна на активите по време на договорения период. Лизингът е ефективен инструмент за компаниите, които търсят алтернатива на конвенционалните начини на финансиране.

Видове лизинг (финансов лизинг, оперативен лизинг)

Лизингът се дели на два основни вида – финансов лизинг и оперативен лизинг. Финансовият лизинг се използва за финансиране на дълготрайни активи и обикновено има по-дълъг период на договореност. При този вид лизинг, лизингодателят предоставя активите на наемателя с опция за закупуване в края на договорения период. Това означава, че наемателят може да използва активите за определен период от време, след което има възможност да ги закупи на остатъчната им стойност.

Оперативният лизинг, от друга страна, се използва за краткосрочно използване на активи и обикновено има по-кратък период на договореност.

При този вид лизинг, лизингодателят запазва собствеността върху активите и наемателят ги използва в рамките на договорения период. Това предоставя гъвкавост на компанията, тъй като може да променя или обновява активите си без да ги притежава напълно.

Финансовият лизинг е подходящ за компании, които имат нужда от дългосрочно финансиране за придобиването на активи, като например строителни фирми, производствени предприятия или транспортни компании. Оперативният лизинг, от друга страна, е по-подходящ за компании, които имат нужда от краткосрочно използване на активи, като например информационни технологии, офис оборудване или превозни средства.

Общо взето, лизингът предоставя различни възможности за компаниите да използват активи, без да ги притежават напълно. Финансовият лизинг е подходящ за дългосрочно финансиране на активи, докато оперативният лизинг е по-подходящ за краткосрочно използване на активи. Финансовата наемане е ефективен инструмент, който позволява на компаниите да управляват своите финансови ресурси по-ефективно и да се съсредоточат върху своите основни дейности.

Съобщения от доволни клиенти

Благодаря на бързо преведеният кредит. Никой освен вас не е искал да ми изплати парите. Вие сте най-простите, без усложнения. Много професионално. Убедихте ме, че сте най-добрите.

Емил Димитров, Пловдив

Това е най-лесният начин да стигнете до пари, когато имате проблем. Препоръчвам на всички които имат съмнения. Кандидатствах чрез мобилният си телефон и същият ден парите бяха преведени по сметката ми.

Красимир Георгиев, София

Много ме изненадахте с вашият професионален подход. Много сериозен и сигурен бизнес. Вече два пъти чрез вас съм взела кредит и отново бих, ако ми потрябва.

Марияна Спасова, Варна

FAQ

Често задавани въпроси за кредити

Какво е бърз кредит?
Бързи кредити и заеми са наименования за финансови услуги които вече няколко години присъстват на българския онлайн пазар. Под бързи кредити и заеми означават по-малки суми пари, които в повечето случаи се изплащат до максимум 12 месечни вноски.
До каква сума се изплащат кредитите?
Бързи кредити изплащаме в размер от 50 лв. до максимално 5000 лв.
Дали пенсионери могат да кандидатстват за бърз кредит?
Бързи кредити и заеми могат да бъдат поискани от всички лица, който имат редовен месечен доход по своята банкова сметка, включително и пенсионери.
Защо да кандидатствате за бърз кредит?
Хора с различни житейски истории и финансови ситуации кандидатстват за бърз кредит. Независимо дали сте на минус, трябва да платите просрочени задължения, стари сметки, медицински разходи или искате да си позволите пътуване и нов мобилен телефон. Бързите кредити и заеми ще ви улеснят да постигнете целта си.
faq