бързи кредити онлайн

Бързи кредити за 15 минути, достъпи 24 часа на ден. Не губете време, кандидатствайте за кредит със един клик.

Избери размер на кредита

Използвайте кредитен калкулатор за да изчислите точно всички разходи.

Попълнете формата за кандидатстване

Въведете всички необходими данни за успешна регистрация.

Изчакайте кредитът да бъде преведен

Превеждането на кредита следва след успешно кандидатстване, понякога за 15 минути.

Основен лихвен процент

Значение на основния лихвен процент за икономиката

Основен лихвен процент е ключов инструмент в монетарната политика на всяка държава. Той е определената от централната банка лихва, която се използва за управление на паричната политика на страната. Основният лихвен процент има значимо влияние върху икономиката и финансовите пазари, като това включва и финансовите инструменти като депозити и кредити.

Важността на основния лихвен процент в икономиката е свързана с неговата роля за регулиране на паричното предлагане и паричната маса, която в крайна сметка има влияние върху инфлацията и икономическия растеж. Централната банка, която определя основния лихвен процент, може да го повиши, за да намали инфлацията и прекомерното разширяване на паричната маса, или да го намали, за да ускори икономическия растеж.

Основният лихвен процент се определя от централната банка на базата на критерии, като инфлация, парично предлагане, икономически растеж и безработица. Когато централната банка реши да промени стойността на основния лихвен процент, тя използва инструменти като откриване на междубанкови лимити, регулиране на резервните изисквания за банките и покупка на градивни депозити, за да постигне желаното изменение.

Влиянието на основния лихвен процент върху финансовите пазари е значително, тъй като той има влияние върху стойността на валутата, кредитните разходи и пазарните лихви. Когато централната банка повиши лихвения процент, това може да доведе до по-високи разходи за заем, което може да намали пазарните инвестиции и да намали отпускането на кредити. С други думи, повишаването на лихвения процент може да намали пазарната ликвидност.

В заключение, основният лихвен процент е ключов инструмент за управление на паричната политика на всяка страна. Той има значимо влияние върху икономиката и финансовите пазари. Решенията на централната банка по отношение на основния лихвен процент трябва да бъдат внимателно осъществявани, за да се гарантира стабилността на икономическия растеж и да се предотврати инфлацията.

Как се определя основният лихвен процент

Определянето на основния лихвен процент е важно за паричната политика на всяка държава и за управлението на икономическия растеж. Централната банка е тази, която определя стойността на основния лихвен процент и тя това прави на базата на редица критерии и индикатори.

Един от основните индикатори, използвани от централната банка при определяне на основния лихвен процент, е инфлацията. Когато инфлацията е висока, централната банка може да реши да повиши лихвения процент, за да намали паричното предлагане и да ограничи инфлацията. В обратния случай, когато инфлацията е ниска, централната банка може да реши да намали стойността на основния лихвен процент, за да стимулира икономическия растеж.

Друг критерий, използван за определяне на основния лихвен процент, е икономическия растеж.

Когато икономическият растеж е бавен, централната банка може да реши да намали лихвения процент, за да стимулира инвестициите и потреблението. Така се подпомага и растежът на бизнеса и увеличаването на заетостта.

Основният лихвен процент може да бъде определен и от международните фактори, като например връзката на валутата с други валути. Ако централната банка реши да определително повиши основния лихвен процент, това може да доведе до укрепване на валутата спрямо други валути и обратно.

Определянето на основния лихвен процент е важен процес, който се осъществява от централната банка. За да се гарантира стабилността на икономическия растеж и да се предотврати инфлацията, централната банка използва редица критерии и индикатори при определянето на стойността на основния лихвен процент. Тази стойност може да бъде променяна във времето в зависимост от икономическите условия в държавата и в световен мащаб.

Влияние на основния лихвен процент върху финансовите пазари

Основният лихвен процент има значимо влияние върху финансовите пазари, като включва в себе си влиянието върху цените на акциите, валутните курсове и стойността на облигациите. Въпреки че основният лихвен процент не е единственият фактор, който влияе на тези показатели, той играе важна роля във формирането на финансовата политика на страната.

Когато централната банка решава да повиши основния лихвен процент, това може да доведе до по-високи разходи за заем, което може да намали пазарните инвестиции и да намали отпускането на кредити. С други думи, повишаването на лихвения процент може да намали пазарната ликвидност. В обратния случай, намаляването на основния лихвен процент може да стимулира пазарната ликвидност, което може да доведе до по-високи инвестиции и отпускането на кредити.

Освен това, основния лихвен процент има влияние върху валутните курсове. Когато лихвеният процент се повиши в една държава, това може да доведе до по-силна валута в сравнение с други валути.

В обратния случай, намаляването на лихвения процент може да доведе до по-слаба валута в сравнение с други валути.

Основният лихвен процент има влияние и върху цените на облигациите. Когато лихвеният процент се повиши, това може да доведе до намаляване на цените на облигациите. В обратния случай, когато лихвеният процент се намали, това може да доведе до повишаване на цените на облигациите.

В заключение, основният лихвен процент има значимо влияние върху финансовите пазари. Той може да доведе до изменения в цените на акциите, валутните курсове и цените на облигациите. Решенията на централната банка по отношение на основния лихвен процент трябва да бъдат внимателно осъществявани, за да се гарантира стабилността на икономическия растеж и да се предотврати инфлацията.

Съобщения от доволни клиенти

Благодаря на бързо преведеният кредит. Никой освен вас не е искал да ми изплати парите. Вие сте най-простите, без усложнения. Много професионално. Убедихте ме, че сте най-добрите.

Емил Димитров, Пловдив

Това е най-лесният начин да стигнете до пари, когато имате проблем. Препоръчвам на всички които имат съмнения. Кандидатствах чрез мобилният си телефон и същият ден парите бяха преведени по сметката ми.

Красимир Георгиев, София

Много ме изненадахте с вашият професионален подход. Много сериозен и сигурен бизнес. Вече два пъти чрез вас съм взела кредит и отново бих, ако ми потрябва.

Марияна Спасова, Варна

FAQ

Често задавани въпроси за кредити

Какво е бърз кредит?
Бързи кредити и заеми са наименования за финансови услуги които вече няколко години присъстват на българския онлайн пазар. Под бързи кредити и заеми означават по-малки суми пари, които в повечето случаи се изплащат до максимум 12 месечни вноски.
До каква сума се изплащат кредитите?
Бързи кредити изплащаме в размер от 50 лв. до максимално 5000 лв.
Дали пенсионери могат да кандидатстват за бърз кредит?
Бързи кредити и заеми могат да бъдат поискани от всички лица, който имат редовен месечен доход по своята банкова сметка, включително и пенсионери.
Защо да кандидатствате за бърз кредит?
Хора с различни житейски истории и финансови ситуации кандидатстват за бърз кредит. Независимо дали сте на минус, трябва да платите просрочени задължения, стари сметки, медицински разходи или искате да си позволите пътуване и нов мобилен телефон. Бързите кредити и заеми ще ви улеснят да постигнете целта си.
faq