бързи кредити онлайн

Бързи кредити за 15 минути, достъпи 24 часа на ден. Не губете време, кандидатствайте за кредит със един клик.

Избери размер на кредита

Използвайте кредитен калкулатор за да изчислите точно всички разходи.

Попълнете формата за кандидатстване

Въведете всички необходими данни за успешна регистрация.

Изчакайте кредитът да бъде преведен

Превеждането на кредита следва след успешно кандидатстване, понякога за 15 минути.

Пари на заем от човек

Како да заемете пари од друг човек?

Како да заемете пари од друг човек?

Кога сте во потреба од пари, можеби ќе се обратите кон банката или кредитната компанија за заем. Но, постои и друга опција – заем од друг човек. Ова може да биде пријател, роднина или колега. Заемот од друг човек може да биде брз и лесен начин да се добие пари, но исто така може да биде и ризичен.

Прво, треба да се договорите за условите на заемот. Колку пари ќе заемете, колку долго ќе биде заемот и колку ќе плаќате на месечна основа? Ова треба да биде јасно договорено пред да се потпише договорот.

Второ, треба да се направи писмен договор. Ова е важно за да се избегнат недоразбирањата и да се заштитате од можни проблеми во иднина.

Договорот треба да ги содржи условите на заемот, како и датумот на враќање на парите.

Трето, треба да се плаќа на време. Ако не го плаќате заемот на време, тоа може да предизвика проблеми во вашата врска со заемодавецот. Исто така, може да има казнени мерки за каснеење со плаќањето.

Наредно, треба да се знае дека заемот од друг човек може да биде ризичен. Ако не го плаќате на време, тоа може да го уништи вашето пријателство или врска со заемодавецот. Исто така, ако не го плаќате на време, тоа може да има негативен ефект на вашата кредитна историја.

Во заклучок, заемот од друг човек може да биде брз и лесен начин да се добие пари, но исто така може да биде и ризичен. Ако се одлучите за оваа опција, треба да се договорите за условите на заемот, да направите писмен договор и да го плаќате на време.

Кои се предности и недостатоци на заемот од друг човек?

Кои се предности и недостатоци на заемот од друг човек?

Заемот од друг човек може да има многу предности, но и недостатоци. Една од главните предности е дека може да биде брз и лесен начин да се добие пари. Не е потребно да се чека на одобрување на банката или кредитната компанија, што може да потрае неколку дена или дури недели. Освен тоа, заемот од друг човек може да биде поевтин од заемот од банката, бидејќи нема да плаќате камата на банката.

Друга предност е дека може да биде лесно да се договорите за условите на заемот со друг човек. Можете да ги договорите условите на заемот на начин кој што ви одговара, без да морате да се придржувате кон стандардните услови на банката или кредитната компанија.

Сепак, заемот од друг човек може да има и недостатоци. Еден од главните недостатоци е дека може да биде ризичен.

Ако не го плаќате заемот на време, тоа може да предизвика проблеми во вашата врска со заемодавецот. Исто така, може да има казнени мерки за каснеење со плаќањето.

Друг недостаток е дека заемот од друг човек може да го уништи вашето пријателство или врска со заемодавецот. Ако не го плаќате на време, тоа може да го направи заемодавецот да се чувствува изневерен или да има лошо мислење за вас.

Во заклучок, заемот од друг човек може да има предности и недостатоци. Предностите вклучуваат брзина и лесност на добивање на пари, како и лесност на договарање на условите на заемот. Недостатоците вклучуваат ризик од казнени мерки и уништување на пријателството или врската со заемодавецот. Пред да се одлучите за заем од друг човек, треба да ги претпазливо разгледате предностите и недостатоците.

Како да се избегнат проблемите при заемот од друг човек?

Како да се избегнат проблемите при заемот од друг човек?

Заемот од друг човек може да биде ризичен, но има начини да се избегнат проблемите. Прво, треба да се договорите за условите на заемот пред да се потпише договорот. Ова треба да вклучува колку пари ќе заемете, колку долго ќе биде заемот и колку ќе плаќате на месечна основа. Ова треба да биде јасно договорено пред да се потпише договорот.

Второ, треба да се направи писмен договор. Ова е важно за да се избегнат недоразбирањата и да се заштитате од можни проблеми во иднина. Договорот треба да ги содржи условите на заемот, како и датумот на враќање на парите.

Трето, треба да се плаќа на време.

Ако не го плаќате заемот на време, тоа може да предизвика проблеми во вашата врска со заемодавецот. Исто така, може да има казнени мерки за каснеење со плаќањето.

Четврто, треба да се знае дека заемот од друг човек може да биде ризичен. Затоа, треба да се претпазливо разгледаат предностите и недостатоците пред да се одлучите за заем од друг човек.

Петто, треба да се имаат резервни планови. Ако не можете да го плаќате заемот на време, треба да имате резервен план за да го платите заемот. Ова може да вклучува заем од друг извор или продажба на некоја имот.

Во заклучок, заемот од друг човек може да биде ризичен, но може да се избегнат проблемите со претпазливо договарање на условите на заемот, направување на писмен договор, плаќање на време, претпазливо разгледување на предностите и недостатоците и имање на резервни планови.

Съобщения от доволни клиенти

Благодаря на бързо преведеният кредит. Никой освен вас не е искал да ми изплати парите. Вие сте най-простите, без усложнения. Много професионално. Убедихте ме, че сте най-добрите.

Емил Димитров, Пловдив

Това е най-лесният начин да стигнете до пари, когато имате проблем. Препоръчвам на всички които имат съмнения. Кандидатствах чрез мобилният си телефон и същият ден парите бяха преведени по сметката ми.

Красимир Георгиев, София

Много ме изненадахте с вашият професионален подход. Много сериозен и сигурен бизнес. Вече два пъти чрез вас съм взела кредит и отново бих, ако ми потрябва.

Марияна Спасова, Варна

FAQ

Често задавани въпроси за кредити

Какво е бърз кредит?
Бързи кредити и заеми са наименования за финансови услуги които вече няколко години присъстват на българския онлайн пазар. Под бързи кредити и заеми означават по-малки суми пари, които в повечето случаи се изплащат до максимум 12 месечни вноски.
До каква сума се изплащат кредитите?
Бързи кредити изплащаме в размер от 50 лв. до максимално 5000 лв.
Дали пенсионери могат да кандидатстват за бърз кредит?
Бързи кредити и заеми могат да бъдат поискани от всички лица, който имат редовен месечен доход по своята банкова сметка, включително и пенсионери.
Защо да кандидатствате за бърз кредит?
Хора с различни житейски истории и финансови ситуации кандидатстват за бърз кредит. Независимо дали сте на минус, трябва да платите просрочени задължения, стари сметки, медицински разходи или искате да си позволите пътуване и нов мобилен телефон. Бързите кредити и заеми ще ви улеснят да постигнете целта си.
faq