бързи кредити онлайн

Бързи кредити за 15 минути, достъпи 24 часа на ден. Не губете време, кандидатствайте за кредит със един клик.

Избери размер на кредита

Използвайте кредитен калкулатор за да изчислите точно всички разходи.

Попълнете формата за кандидатстване

Въведете всички необходими данни за успешна регистрация.

Изчакайте кредитът да бъде преведен

Превеждането на кредита следва след успешно кандидатстване, понякога за 15 минути.

Централна банка

Ролята на Централната банка в икономиката

Централната банка е институция, която играе ключова роля в икономиката на всяка държава. Тя е отговорна за монетарната политика и контролира паричната маса в страната. Централната банка е независима институция, която не е подчинена на правителството или на други организации.

Това й дава възможност да взема решения, които са най-добри за икономиката на страната.

Ролята на Централната банка в икономиката е много важна. Тя е отговорна за стабилността на паричната система и за контрола на инфлацията. Централната банка регулира лихвените проценти и контролира паричната маса в страната.

Това й дава възможност да влияе на икономическите процеси в страната и да ги насочва в желаната посока.

Централната банка има много функции, които са от съществено значение за икономиката на страната. Тя е отговорна за издаването на пари и за контрола на паричната маса. Централната банка контролира банковата система и осигурява ликвидност на банките.

Тя е отговорна за стабилността на финансовата система и за защитата на интересите на депозиторите.

Историята на Централната банка в България започва през 1879 година, когато е създадена първата българска банка – Българска народна банка. През 1947 година тя е национализирана и преименувана на Българска народна банка на Народната република България. След края на комунизма през 1990 година, банката е преименувана на Българска народна банка. Днес Централната банка на Република България е независима институция, която играе ключова роля в икономиката на страната.

Функциите на Централната банка

Функциите на Централната банка са много разнообразни и важни за икономиката на страната. Една от най-важните функции на Централната банка е да контролира паричната маса в страната. Това означава, че Централната банка регулира количеството пари, които се намират в обращение в страната. Това е много важно, защото ако има твърде много пари в обращение, това може да доведе до инфлация.

Ако обаче има твърде малко пари в обращение, това може да доведе до дефлация.

Друга важна функция на Централната банка е да контролира лихвените проценти. Лихвените проценти са цената на парите и те могат да влияят на икономическите процеси в страната. Ако лихвените проценти са твърде високи, това може да затрудни достъпа на хората и фирмите до кредити, което може да намали икономическия растеж. Ако обаче лихвените проценти са твърде ниски, това може да доведе до прекомерно заемане и инфлационни нараствания.

Централната банка има и функцията да контролира банковата система в страната.

Това означава, че тя контролира банките и осигурява, че те са стабилни и надеждни. Централната банка осигурява ликвидност на банките и ги подкрепя в случай на криза. Тя също така контролира и регулира финансовите пазари в страната.

Освен тези функции, Централната банка има и задължение да осигури стабилността на финансовата система в страната. Това означава, че тя трябва да гарантира, че финансовата система е устойчива и надеждна.

Централната банка трябва да защитава интересите на депозиторите и да осигурява, че банките не рискуват твърде много.

В заключение, функциите на Централната банка са много важни за икономиката на страната. Тя е отговорна за контрола на паричната маса, лихвените проценти и банковата система. Тя трябва да осигурява стабилността на финансовата система и да защитава интересите на депозиторите. Всички тези функции правят Централната банка ключова институция за икономическото развитие на страната.

Историята на Централната банка в България

Историята на Централната банка в България е дълга и интересна. Първата българска банка – Българска народна банка, е създадена през 1879 година. Тя е била първата банка в България и е имала за цел да финансира развитието на страната.

През 1947 година Българска народна банка е национализирана и преименувана на Българска народна банка на Народната република България. След края на комунизма през 1990 година, банката е преименувана на Българска народна банка.

През 1997 година Българска народна банка е преобразувана в Централна банка на Република България. Това е било направено с цел да се укрепи независимостта на банката и да се подобри контролът й върху паричната маса в страната.

Централната банка на Република България е независима институция, която е отговорна за монетарната политика в страната.

През годините Централната банка на Република България е играла важна роля в икономическото развитие на страната. Тя е била отговорна за контрола на инфлацията и за стабилността на паричната система в страната. Централната банка е имала и важна роля в борбата срещу финансовите кризи в страната.

Тя е осигурявала ликвидност на банките и е подкрепяла финансовата система в страната.

Днес Централната банка на Република България продължава да играе важна роля в икономиката на страната. Тя е отговорна за контрола на паричната маса и за стабилността на паричната система в страната. Централната банка е независима институция, която има за цел да подпомага икономическото развитие на страната и да защитава интересите на депозиторите.

Съобщения от доволни клиенти

Благодаря на бързо преведеният кредит. Никой освен вас не е искал да ми изплати парите. Вие сте най-простите, без усложнения. Много професионално. Убедихте ме, че сте най-добрите.

Емил Димитров, Пловдив

Това е най-лесният начин да стигнете до пари, когато имате проблем. Препоръчвам на всички които имат съмнения. Кандидатствах чрез мобилният си телефон и същият ден парите бяха преведени по сметката ми.

Красимир Георгиев, София

Много ме изненадахте с вашият професионален подход. Много сериозен и сигурен бизнес. Вече два пъти чрез вас съм взела кредит и отново бих, ако ми потрябва.

Марияна Спасова, Варна

FAQ

Често задавани въпроси за кредити

Какво е бърз кредит?
Бързи кредити и заеми са наименования за финансови услуги които вече няколко години присъстват на българския онлайн пазар. Под бързи кредити и заеми означават по-малки суми пари, които в повечето случаи се изплащат до максимум 12 месечни вноски.
До каква сума се изплащат кредитите?
Бързи кредити изплащаме в размер от 50 лв. до максимално 5000 лв.
Дали пенсионери могат да кандидатстват за бърз кредит?
Бързи кредити и заеми могат да бъдат поискани от всички лица, който имат редовен месечен доход по своята банкова сметка, включително и пенсионери.
Защо да кандидатствате за бърз кредит?
Хора с различни житейски истории и финансови ситуации кандидатстват за бърз кредит. Независимо дали сте на минус, трябва да платите просрочени задължения, стари сметки, медицински разходи или искате да си позволите пътуване и нов мобилен телефон. Бързите кредити и заеми ще ви улеснят да постигнете целта си.
faq